Wat draag je in hartje zomer? Drie tips voor een goede zomerse outfit

De zomer komt er weer aan, en dat betekent dat je je op moet maken voor de zon. Wordt het boven de 30 graden, dan wil je wel nog steeds goed voor de dag komen – en dus moet je de garderobe uitbreiden met de benodigde kleding en accessoires die je door het hete weer heen krijgen. Wat is er precies in de mode deze zomer? Dat lees je natuurlijk hier!

Heel veel prints

Wat helemaal heet is deze zomer, is om prints te combineren. Streeppatronen mogen gewoon gecombineerd met dierenprints: je kunt het zo gek niet bedenken, of het is toegestaan. Hoe drukker hoe beter– dat ziet er vrolijk uit, en geeft je veel mogelijkheden om te combineren. Dat kun je bijvoorbeeld doen met metallic prints, of het je sportkleding: er zijn namelijk invloeden uit de sportwereld op de modetrends deze zomer. Ook flare jeans zijn helemaal hip. Deze broeken zijn erg flatterend voor de benen, en zitten bovendien heerlijk in heet weer. Dat is een stuk beter dan de skinny jeans van voorgaande jaren, die nu helemaal uit zijn.

Off-shoulder tops en maxi-skirts

Voor vrouwen is de zomer een heerlijk seizoen: eindelijk kunnen al je jurkjes weer uit de kast komen! Heb je nog veel off-shoulder tops liggen, dan is er goed nieuws. Dit is namelijk helemaal in deze zomer. Ook doorknooprokjes en maxi-skirts doen het goed, vooral als je ze in vrolijke kleuren kunt vinden – en met de al genoemde felle prints natuurlijk. Lange jurken, die vooral lekker soepel zitten maar toch ook je lichaamsvormen er mooi uit laten komen, zijn de droom van iedere vrouw: makkelijker kan het bijna niet om een goede outfit te vormen. Suède en ruches zijn ook prima, en geven een vrolijke touch aan het geheel.

beroemdheden in stijlvolle maxi jurken

Do’s and don’ts deze zomer

Het is dus duidelijk dat we een gezellige en drukke zomer tegemoet gaan, waarin weer veel mag en weinig moet. Vergeet dan ook de skinny jeans en de low rise jeans, waar je je voorgaande jaren in probeerde te proppen: dat is niet meer nodig. In plaats daarvan kun je nu kiezen voor wat ruimere modellen: bootcuts en flare jeans dus. Een ander opvallend punt is de dunne zijden of satijnen sjaal: deze mode-accessoire gaat het deze zomer helemaal worden, dus wees op tijd en koop een paar mooie sjaaltjes in leuke kleuren. Op die manier ben je helemaal klaar voor de zon.