Online jurken kopen: drie belangrijke tips

Nu het online kopen van spullen heel gewoon is geworden, leven we eigenlijk in de toekomst. Alles – van elektronica tot meubels, van voedsel tot kleding – kan vanuit huis besteld worden en vaak binnen een paar dagen afgeleverd worden aan de deur. Voor sommige producten is dat alleen maar heel makkelijk. Maar als het op kleding aankomt, is het iets lastiger: het komt dan niet alleen aan op kwaliteit, maar het moet ook daadwerkelijk goed passen. Als je online een mooie jurk hebt gezien – hoe weet je dan zeker, dat hij je goed past? Daar lees je hier drie goede tips voor.

Tip 1: De juiste maat

Om er achter te komen welke kleren jou passen, moet je eerst weten wat jouw eigen maten zijn. Dat betekent dat je het meetlint er bij moet pakken, en zorgvuldig moet kijken wat jouw eigen afmetingen zijn. Daarbij is het vooral belangrijk om te letten op je borst, schouders, heupen en middel, de lengte van je armen en benen. Op internet kun je op verschillende plekken lezen hoe je je maat op de juiste manier kunt opmeten. Gewapend met deze informatie kun je veel beter op zoek naar de perfecte jurk.

Tip 2: Zoek bij merken die bij je passen

Verschillende merken jurken zijn gericht op verschillende doelgroepen. Een simpel jurkje van de H&M is dan ook voor net een ander lichaamstype ontworpen, dan een jurk van een bekende ontwerper. Dat betekent dat je veel kans hebt om te slagen in een winkel en bij een merk waarvan je al een mooie jurk hebt, die je goed staat. Je hoeft jezelf natuurlijk niet te beperken tot één of twee merken, maar als je op zoek bent naar een mooie jurk is dit een van de manieren om de kans op succes te vergroten.

Tip 3: Ga langs bij de winkel

Dit is misschien een tegenstrijdige tip, maar ook als je online shopt naar jurken is het een goed idee om bij de winkel in kwestie langs te gaan. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je bepaalde informatie – over maten of prijzen – niet kunt vinden op de website. Ook kan je in een winkel soms meer inspiratie opdoen. Gaat dat niet ten koste van de voordelen van online shoppen? Niet per se. Online kun je vaak veel meer maten vinden, en zijn de prijzen soms een stuk aantrekkelijker. Ben je op zoek naar een mooie jurk, dan kun je hem vaak zelfs nadat je hem in een winkel past, beter alsnog online bestellen!