Drie tips om de beste cocktailjurk uit te zoeken

Cocktailjurken zijn erg veelzijdig, en komen van pas in veel verschillende situaties. Zowel op een casual gelegenheid – een feestje bijvoorbeeld – of een chique bijeenkomst komt dit model prima van pas. Iedere vrouw moet dan ook wel een cocktailjurk in de kast hebben hangen. Maar hoe zoek je eigenlijk de beste cocktailjurk uit voor de gelegenheid? Hier lees je drie tips die je daarbij helpen.

Denk na over de setting

De juiste jurk uitzoeken voor de juiste gelegenheid kan soms best lastig zijn. Verwacht je dat je veel naar officiële evenementen gaat, dan ligt het meer voor de hand om een elegante cocktailjurk uit te zoeken: ga je meer naar wilde feesten, dan is een meer spannend (en misschien een meer sexy) model meer voor de hand liggend. Ook het seizoen bepaalt voor een gedeelte wat de beste keuze is. Door een beetje gezond verstand te gebruiken kun je echter vaak een jurk vinden die de juiste lengte, snit en kleur heeft om overal goed voor de dag te komen.

Hippe cocktail dress voor borrels en andere feesten

Ga op zoek op het internet

Er is tegenwoordig een enorme hoeveelheid keuze op het gebied van cocktailjurken. De beste plek om te shoppen is het internet. Hier kun je voor relatief weinig geld heel gemakkelijk een cocktailjurkje online vinden dat past bij de gelegenheid waar je naar toe gaat. Het is vaak zelfs een optie om jurken te huren – daarmee kan je veel geld besparen, maar ook veel ruimte in je kledingkast. De meeste websites geven voldoende informatie over de kwaliteit en de maat van de artikelen, zodat het shoppen naar cocktailjurkjes vrij overzichtelijk is. Let altijd goed op dat je de juiste maat koopt, en bekijk voor je bestelt de retourmogelijkheden bij de winkel waar je de jurk bestelt: zo voorkom je teleurstellingen.

Accessoires bepalen je look

Koop je een cocktailjurk, dan moet je steeds bedenken dat je outfit pas af is als je ook enkele passende accessoires kunt vinden. Daarmee kun je een neutrale cocktailjurk op zo’n manier aankleden, dat hij precies past bij het evenement waar je hem voor aanschaft. Met het oog op deze mogelijkheid is het dan ook aantrekkelijk om een cocktailjurk uit te zoeken met een neutrale kleur, waar je goed accessoires bij kunt vinden: zwarte en rode jurken zijn bijvoorbeeld erg populair. En onthoud: teveel accessoires is vaak een slecht idee. Een enkele ketting of een mooi paar oorbellen kan al het gewenste effect hebben.